Ett säkerhetsföretag erbjuder många säkerhetslösningar

Det är viktigt att skydda de som du är rädd om och värdesätter. Ett säkerhetsföretag kan hjälpa dig med bland annat effektiva inbrottslarm och brandlarm.

Den som har haft inbrott vet hur fruktansvärt det är att bli av med ägodelar. Bara vetskapen om att någon obehörig har rotat runt bland dina saker ger en känsla av rädsla och obehag. Det är viktigt att göra allt man kan för att stoppa inbrottstjuven. Ett säkerhetsföretag erbjuder olika typer av inbrottslarm och inbrottssäkra lösningar.

Det finns många effektiva lösningar för privatpersoner, företag, kommuner och organisationer. Till en liten bostad finns det små larmanläggningar och till större fastigheter, industribyggnader och affärslokaler finns det omfattande inbrottslarm. Du kan enkelt välja det inbrottsskydd som passar bäst för dina behov och önskemål.

Ett säkerhetsföretag kan stoppa både tjuvar och bränder

Det är även viktigt att förhindra och upptäcka en brand så gott det går. Ett säkerhetsföretag säljer, installerar och underhåller inbrottslarm, brandlarm och CCTV (en kamera som används i syfte att övervaka en plats). Det finns till exempel brandlarmssystem som du enkelt når från din egen smartphone. Du kan upptäcka begynnande bränder i tid och brandskyddande åtgärder kan aktiveras.

Du kanske känner att det skulle vara tryggt med någon form av kameraövervakning. Då kan du kontakta ett säkerhetsföretag som erbjuder CCTV. Kameraövervakningssystem bör alltid anpassas efter fastighetens eller anläggningens specifika förutsättningar. Det finns små system med 1-4 kameror och större system med obegränsat antal kameror. Möjlighet till lagring och inspelning finns till samtliga installationer.

Mer info kring ett säkerhetsföretag och olika larm, kan du hitta på denna sida: mysec.se

Publicerat den
Kategoriserat som Bostad

Med en flyttfirma från Täby får du rätt hjälp

Det är en flyttfirma från Täby du ska anlita om du vill ha professionell hjälp med din flytt. De har full kunskap när det gäller allt som rör en flytt.

För att din flytt ska gå rätt till behöver du anlita ett företag som har på fötterna när det gäller allt med arbetsgivaransvar och godkända löner för dem som arbetar. På så sätt säkerställer du att de som ska bära dina tunga möbler har tillgång till hjälpmedel. Ett exempel på det är bärremmar.

Om alla har rätt hjälpmedel för att bära tungt behöver de inte heller ha sönder sina ryggar. För om det skulle ske blir man inte speciellt långvarig i flyttbranschen. I det jobbet måste kroppen och knoppen vara starka och smidiga. Det gäller att räkna ut hur allt ska få plats i flyttbilen också.

En flyttfirma från Täby ger dig tid att göra allt annat

Det är bra att anlita en flyttfirma i stället för att göra allt jobb själv. Dels blir det i det närmaste omöjligt att lyfta tunga saker själv, dels tar det på både krafter och humör. Att se till att du får bra och professionell hjälp med det tyngsta är att vara snäll mot dig själv.

När du står i begrepp att flytta är det inte bara själva flytten som du ska ha koll på. Det är andra saker som kommer ta din uppmärksamhet. Bara att packa ihop allting i flyttlådor kommer äta en hel del av din tid.

Publicerat den
Kategoriserat som Flytt

Golvslipning Stockholm – ett bättre alternativ

Har dina golv börjat tappa glansen och är fulla av repor och småskador? Det är långt ifrån ovanligt och det bär också en väldigt logisk förklaring. Inget annat ytskikt i en bostad drabbas av samma slitage som ett golv. Du går dagligen omkring på det, du tappar föremål, du spiller, barnen leker och repar ytan, du ställer tunga möbler på golvet och solen lyser in och bleker det på sina ställen. Allt detta leder till ett golv som inte alls når den estetik man vill ha.

För, det fina med ett snyggt golv är att det fungerar som en bas i inredningen. Ett snyggt golv tar fram allt annat vackert – möblerna, färgerna och alla andra inredningsdetaljer blir snyggare av ett vackert golv. Ett nytt golv således? Inte nödvändigtvis. Att köpa ett nytt golv innebär dels höga kostnader och dels också ett ganska hårt – och svårt – jobb med att få det på plats.

Dessutom så kommer det att ta en ganska lång tid innan golvet känns naturligt och innan det växt klart. Nya golv behöver tid på sig innan de blir vackra och harmoniska. Därför är det nästan alltid en bättre idé – om möjligheten finns – att genomföra en golvslipning i Stockholm.

Fördelar med en golvslipning i Stockholm

Att slipa golven har för många fått en negativ klang. Man tycker att det kostar mer än det smakar och att det handlar om ganska stora ansträngningar. Här handlar det primärt om att slipdamm hittas överallt efter en golvslipning i Stockholm och om att projektet också för med sig en massa oväsen.

Sant är att det kommer att låta en hel del i samband med att golven slipas – men gällande dammet så stämmer det inte riktigt. Väljer du ett företag i Stockholm som använder moderna slipmaskiner så kommer slipningen att bli dammfri: dammet sugs upp direkt och du slipper hitta detta i exempelvis byrålådor, bland besticken eller i andra springor.

Kvar finns sedan alla fördelar med en golvslipning i Stockholm. Och, det handlar om ganska många sådana också. Vi radar upp några här nedan:

  • Bättre resultat. Äldre golv är ofta av en helt annan kvalitet än nya. Det är dessutom bara det översta lagret som är skadat och nött. Detta lager tas bort genom en golvslipning i Stockholm och den inneboende skönheten framträder igen.
  • Billigare. En golvslipning i Stockholm sker till en bråkdel av kostnaden mot ett nytt golv. Idag kan du dessutom använda rot-avdraget och dra av 30% av den totala kostnaden för arbetet.
  • Miljövänligt. Väljer du att slipa golven så tar du ett aktivt steg bort från det slit-och-släng-samhälle vi lever i – och måste sluta med. Det sliter oerhört mycket på både miljö och natur. Genom att slipa golven så återanvänder du fullt fungerande material – något som ligger helt i linje med EUs direktiv.
  • Möjlighet att skapa nytt. Den ytbehandling du väljer kan också skapa ett helt nytt intryck och illusionen av ett nytt golv. Du kan exempelvis färga golvet genom pigmentering, skapa mer glans genom att välja lack eller få ett varmare golv genom att olja in det. Se över alternativen tillsammans med företaget du anlitar för din golvslipning i Stockholm!
Publicerat den
Kategoriserat som Bygg

Hyra lägenhet Stockholm – frågor och svar

Hur ska man göra som nyinflyttad till Stockholm och hur ska man agera för att få in en fot på bostadsmarknaden? Den frågan ställs dagligen och av exempelvis studenter eller unga människor som fått ett jobb i vår huvudstad. Faktum är att Stockholm är en tuff stad att hyra lägenhet i och att staden har en problematisk bostadsmarknad som man måste ta tag i.

Men, det finns också saker som kan underlätta jakten på en lägenhet och det finns definitivt saker som man måste tänka på om man letar efter en bostad. Vi tittar närmare på allt detta genom att ställa några vanliga frågor och ge svar på dessa – enligt följande:

Hur hittar jag en lägenhet i Stockholm?

Mycket handlar om en kombination av tur och ett användande av ett kontaktnät. Du känner någon som känner någon som har en lägenhet att hyra ut. Gör dig hörd! Visa att du vill hyra lägenhet i Stockholm och använd exempelvis sociala medier. Det finns även förmedlare på internet där man kan göra det till en vana att söka. På dessa verifieras alla – även uthyrare – så det skapar en säkerhet.

Ett annat tips är att tänka sig Stockholm som den storstad den är: även om du bor i en förort och utanför tullarna så kommer du in till de centrala delarna på nolltid. Sänk ribban lite när du letar – det kan bära frukt i jakten på en lägenhet eller exempelvis ett Attefallshus att hyra.

Vad är rimligt att betala i hyra?

Även om du hyr i andrahand så har du rättigheter. En sådan handlar om att hyreskostnaden ska vara skälig. Hyresvärden får exempelvis inte göra ett påslag i syfte att göra sig rik – hyran ska baseras på kapital- och driftkostnader. Du kan anmäla aktörer som du anser vara oseriösa och som vill ha orimligt mycket betalt för att hyra ut.

Vad är viktigt att tänka på i övrigt?

Om du ska hyra lägenhet i Stockholm så är det viktigt att du säkerställer att du verkligen får hyra och bo där. Detta innebär att hyresvärden måste ha ett godkännande från sin BRF eller Hyresgästföreningen. Om det inte finns något sådant så kommer du att tvingas bo som en tjuv om natten och kan när som helst bli avhyst. Tänk även på att upprätta ett avtal som stipulerar längden på hyran samt kostnaden. Ska du hyra möblerat så se till att det finns en inventarielista som du kan skriva under. Man kan, även om det är vanligast vid hyra av hus, även anlita en besiktningsman som upprättar ett besiktningsprotokoll. Det ger säkerhet.

Ska jag betala i förskott?

Nej, det ska du definitivt försöka undvika. Hyror i förskott och depositionsavgifter kan vara lockbeten i syfte att lura dig. Väljer du en av de förmedlare vi nämnde ovan så har dessa ofta tagit bort denna väg för uthyrare. Något som skapar trygghet för dig som ska hyra lägenhet i Stockholm.

Publicerat den
Kategoriserat som Bostad

Takläggare Stockholm – när behöver jag en sådan?

Ser man till taket på en villa – eller en större fastighet – i Stockholm så handlar det om den yta som tar emot mest stryk i form av regn, snö och solsken. Taket är husets paraply och det dagliga slitaget kommer att innebära att det också blir nödvändigt med kontroller, mer åtgärder i form av mindre reparationer och – då tiden väl är inne – ett takbyte. För allt detta krävs en takläggare i Stockholm.

Det finns emellertid inga krav på att du som villaägare måste anlita en takläggare i Stockholm. Inga måsten – men däremot många bör. Man b ö r helt enkelt anlita en takläggare av den enkla anledningen att det ger ett säkrare jobb, att det ger ett tak som håller längre och att det kommer att bli betydligt snyggare resultat än om man själv som lekman väljer att lägga taket.

Även om man lyckas hyfsat så kan det vara en skillnad på fem-tio år i livslängd mellan ett lekmannamässigt lagt tak och ett tak lagt av en takläggare i Stockholm. En enkel matematik säger ganska omgående var investeringen i detta ligger, eller hur? Och, som privatperson så har man också Rot-avdraget tillgängligt; vilket konkret innebär att man ges en rabatt om 30% av den totala arbetskostnaden. Även som fastighetsägare kan man dra fördel av att välja en takläggare, men då ofta sett till att materialinköp kan bli billigare.

Takläggare i Stockholm under vintern

Takläggare har en stor vana av att arbeta på hög höjd och då de primära uppdragen – att lägga nya tak och att renovera befintliga sådana – sker under sommaren så kan man lätt ta för givet att takläggare går sysslolösa under vintern. Så är inte fallet. Även vintertid så kan man med fördel anlita en takläggare, men då för snöskottning av tak. Du som fastighetsägare har det yttersta ansvaret för att ingen – och inget, exempelvis en bil – tar skada av fallande snömassor eller av istappar. Genom att anlita en takläggare så skapar du säkerhet och dessutom så säkrar du fastighetens konstruktion då tyngden från snön ska skada denna.

Man kan även anlita en takläggare för ren taksäkerhet. Du har även här ett ansvar för att folk som arbetar på ditt tak – sotare och plåtslagare, exempelvis – ska kunna genomföra sina värv utan att riskerar livhanken. En takläggare kan sätta steg, placera ut ankarpunkter och montera exempelvis snörasskydd på taket.

Publicerat den
Kategoriserat som Bygg

Säkerhetsdörrar Stockholm – säkra ditt hem på ett enkelt sätt

Hur säkra är vi egentligen i dagens Stockholm? Med skjutningar var och varannan dag och med en ökning av mindre brott som exempelvis inbrott så ser man att fler och fler känner en osäkerhet. Både kring att vistas ute i vissa områden – och för att vistas i det egna hemmet. Att polisen har bristande resurser är en annan faktor att ta hänsyn till. Det gör att vissa brott prioriteras högre än andra. Vilket i sak inte är konstigt, men som leder till att exempelvis ett inbrott kan avskrivas innan det ens blivit ordentligt utrett. Genom säkerhetsdörrar i Stockholm kan man öka säkerheten och skaffa sig en större trygghet. 

Säkerhetsdörrar i Stockholm är ett enkelt sätt att skapa en större trygghet i vardagen och skydda bostaden samt alla ägodelar från ovälkomna gäster. Säkerhetsdörrar är uppbyggda för att omöjliggöra ett inbrott som sker via klassisk dyrkning av låset och för att förhindra brytskador. Dessutom är de omöjliga att forcera med våld. Och, viktigt att poängtera: en säkerhetsdörr är avskräckande. 

Om din granne har en vanlig dörr och du har en säkerhetsdörr: vilken väljer tjuven? En inbrottstjuv handlar ofta snabbt och irrationellt. Han vill ta sig in i bostaden, plocka på sig värdesaker och sedan försvinna utan att någon ser honom. Det ligger stick i stäv med vad som krävs för att ta sig in genom säkerhetsdörrar i Stockholm. Mest troligt är alltså att din säkerhetsdörr förhindrar ett brott enbart genom att synas. 

Fler fördelar med säkerhetsdörrar i Stockholm 

Det finns även andra fördelar med säkerhetsdörrar i Stockholm. En sådan handlar om brandsskydd. En säkerhetsdörr stänger ute eld och ger dig respit om det skulle börja brinna i fastigheten. Utöver detta så stänger dörren även ute oljud från grannarna – en stor fördel i vardagen. 

Ser man till en annan fördel så handlar det om en värdeökning. Ska du sälja din bostad i framtiden så kommer din säkerhetsdörr att vara något som mäklaren trycker på i annonsen. Stockholm är idag en mer otrygg stad än på länge. Genom säkerhetsdörrar kan man öka tryggheten och skapa den borg som det egna hemmet ska vara. 

Publicerat den
Kategoriserat som Artiklar

Nyckelfärdiga hus gör resan till målet snabbare

Drömmer du om att bygga ett hus från grunden och få exakt den bostad du alltid drömt om? Resan dit behöver inte vara så lång som många vill göra gällande. Med nyckelfärdiga hus så är du redan halvvägs till målet.

Det finns en skepsis hos många gällande nyckelfärdiga hus och man tar för givet att det handlar om opersonliga lösningar till oresonliga summor. Ingenting kunde vara med fel. Idag finns en enorm marknad vad gäller nyckelfärdiga hus och det innebär att du kan välja dels mellan en uppsjö av leverantörer som samtliga erbjuder lösningar i olika storlekar, modeller, material och med interiör där man själv kan vara med och påverka. Det handlar om hus som du har en möjlighet att själv exempelvis välja planlösning, kök och badrum samt alla olika ytskikt. Man kan säga att du bygger ett hus – men enligt en given mall som du själv väljer av den hustillverkare du anlitar.

Flexibilitet är idag ett ledord. Leverantörerna av nyckelfärdiga hus är flexibla och kan anpassa de modeller man erbjuder efter beställarens behov – givetvis dock inom rimlighetens gränser. Du har större valfrihet än vad du tror.

Nyckelfärdiga hus med totalentreprenad

Men, det finns också vissa saker att tänka på. En sådan handlar om vilken typ av entreprenad man ska välja. Enklast är att välja totalentreprenad och det innebär att man anlitar en och samma firma – lämpligen då hustillverkaren – för allt som har med jobbet att göra. Fördelen med detta är att arbetet går snabbare och att det inte blir någon dötid att tala om.

Risken med att själv ordna med olika hantverkare är att arbetet hela tiden förskjuts: någon väntar på en annan för att själv kunna sätta igång med arbetet – det kostar en massa pengar i onödan. En hantverkare som inte kan arbeta kommer fortfarande att vilja ha betalt.

Bygglov och tomt – ordna detta innan

En annan sak att tänka på gäller det mer givna. Du ska givetvis ha en plats att ställa huset på – och ett tillstånd för att göra detta. Tomt och bygglov är det du ska lösa först och här kan man sedan – efter att man erhållit ett bygglov av Byggnadsnämnden – även lägga fokus på grund, på avlopp, på vatten och på el. Se till att allt sådant är förberett och klart då huset väl ska resas.

Du kommer även att behöva en KA – kontrollansvarig – som deltar vid byggråd och som upprättar en byggplan att följa. Detta är en trygghet och en garant för att bygget sker i enlighet med de lagar och regler som finns.

Tänk även på att du ska anlita en extern besiktningsman som kontrollerar att allt ser bra ut innan inflytt. Avtalet du skriver bör granskas ingående. Skriv inte på något om du inte förstår vad som menas. Du kan med fördel exempelvis ta hjälp av en jurist som kollar igenom allt. Viktigt är att det finns exempelvis garantier inkluderade.

Publicerat den
Kategoriserat som Bygg

Vanliga misstag vid renovering

De flesta renoverar inte så ofta så det kan vara svårt att veta hur man ska lägga upp arbetet. Hur ska man veta vad som brukar fungera bra och vad som fungerar mindre bra? Vi har listat några av de vanligaste misstagen som folk gör när de skall renovera så att du kan undvika att göra dem.

Köper utrustning som går att hyra

Utrustningen som behövs när man renoverar hemma kan vara ganska dyr. Framförallt om man vill använda verktyg som har lite bättre kvalitet. Innan du bestämmer dig för att köpa allting kan du fundera på hur mycket du kommer använda en vinkelslip när renoveringen är klar. Mycket går faktiskt att hyra av din lokala bygghandel. Vill du köpa så är andrahandsmarknaden full av nästan nya prylar som söker ett ny ägare.

Köper allt på samma plats

Kanske är du lite ivrig med att komma igång och så har du en lista med allt som du tänker att du behöver. Du åker du till närmaste bygghandel och köper allt på samma gång. Det är en mycket dålig ide när det kommer till att spara pengar. Byggnadsmaterial kan skilja sig ganska mycket åt i pris och att köpa allt på samma ställe gör att din renovering kommer bli dyrare än vad den behöver vara. Du kan med fördel använda tjänster såsom prisjakt eller pricerunner för att få fram det bästa priset!

Ber inte om hjälp

Det är lätt hänt att man skadar sig när man renoverar hemma. Många skador beror på att man inte frågat om hjälp och därför överanstränger sig när man försöker lyfta för tungt eller klättra för högt. Att vara två när man bygger är bra av flera olika anledningar, ett extra öga hjälper dessutom till att få det snyggt. Fråga en vän eller familjemedlem om du skall utföra ett moment som känns riskfyllt. Långa sjukskrivningar är plågsamma på så många vis. Fråga om hjälp!

Anlitar inga hantverkare

Alla kan inte kunna allt. Under en renovering med el och vatten måste du ta in certifierade hantverkare för att vara säker på att installationerna är säkra och håller för användning. Om du inte gör det så riskerar du din och din familjs säkerhet, det är dessutom stor risk att din bostad drabbas av kostsamma skador som behöver åtgärdas.

Du kan vara säker på att det blir snyggare och mer hållbart när du anlitar hantverkare som utför jobbet. Det finns prisvärda målare i Stockholm som målar om snabbt och lätt.

Publicerat den
Kategoriserat som Måleri

Hälsokontroller Stockholm – boka tid idag

Stress räknas idag som en folksjukdom och detta är ett tecken som bör tas på ett större allvar. Många personer går in i väggen och för dessa väntar en lång rehabilitering innan man åter är på fötter och tillbaka i ett normalt liv igen. Med stress kommer också en ökad risk för olika sjukdomar och i kombination med att vi äter sämre och rör oss mindre så finns det all anledning att dra i handbromsen. Hur mår du – egentligen? Hälsokontroller i Stockholm ger dig direkta svar på den frågan – och även rådgivning kring hur du kan göra förändringar till det bättre i ditt liv.

Det kan finnas en gnagande oro i kroppen om hur man mår. Är jag sjuk, har jag risker i att bli sjuk och finns det någonting som skulle kunna få mig att må lite bättre? Folk idag har en ofta en högre stress inom sig än vad man hade förr. En stress som dels handlar om arbetet, men där även dels den egna vardagen och de krav som finns där spelar in.

Vi rör oss mindre än tidigare och många arbetar stillasittande framför en dator. Samtidigt så äter vi sämre. Allt detta gör att vi exponeras för större risker idag än tidigare, vilket också gör regelbundna hälsokontroller mer nödvändiga än vad de var för ett tiotal år sedan.

Företag och privatpersoner kan boka in hälsokontroller i Stockholm

Hälsokontroller i Stockholm kan bokas in av både privatpersoner och av företag och dessa gör en enorm skillnad. Dels så får man genom en fysisk undersökning reda på hur kroppen mår och hur man ska agera för att minska riskerna i det egna livet.

Dels så ges man även en möjlighet att prata om andra problem som rör den mentala delen av livet. Det senare är viktigt då indikationer på exempelvis utbrändhet kan upptäckas och där man också, i tid, kan starta ett förändringsarbete. Detta är viktigt även för företag att använda sig av.

Hur ser stressnivån ut på ert företag?

Laga inte det som inte är trasigt. Den devisen gäller i många fall och det kan innebära att det finns problem som aldrig blir upptäckta i tid. Översatt: ett företag kan ha stora problem med arbetsmiljön och med stress och press som ytterst drabbar de anställdas hälsa. Men, man vet inte om detta och kan därmed heller inte sätta in insatser för att förändra en toxisk miljö.

Hälsokontroller i Stockholm kan vara exakt den sak som gör skillnad. Genom att boka in sådana till företaget så kan de anställda undersökas och ges en möjlighet att peka ut problem. Vilket kan skapa en situation där företag också upptäcker viss problematik. Om nio av tio anställda har en alltför hög stressnivå så indikerar detta att det finns problem, eller hur?

Här kan företag göra enorma vinster och påbörja ett arbete med att minska stressen, lägga pressen på en hanterbar nivå och genom detta också skapa en bättre arbetsmiljö där folk inte riskerar att duka under och gå in i väggen. Hälsokontroller bidrar till friskare arbetsplatser där kostsamma sjukdagar kan minimeras. Det handlar om en rejäl investering i företagshälsan.

Publicerat den
Kategoriserat som Hälsa

Badrumsrenovering Stockholm – snabba tips

Ett rum som under senare år kommit att hamna i rampljuset är badrummet. Detta av flera skäl. Ett fräscht badrum är värdehöjande och dels så ger det också en extra dimension till boendet. I en så pass uppskruvad tid som vi lever i så behöver vi platser att varva ned på: badrummet är en sådan plats. Man låser dörren, lägger bort mobilen, tappar upp ett varmt bad och känner hur lugnet omgärdar kroppen. Det skapar en slags mental laddstation och det är något som fler och fler känner att de behöver i sin uppstressade vardag.

Till skillnad från andra typer av ingrepp och renoveringar i hemmet så handlar emellertid en badrumsrenovering om ett jobb som kräver med specifika kunskaper. Ska du exempelvis göra en omfattande badrumsrenovering i Stockholm så handlar det om mer än att exempelvis måla en vägg, slipa ett golv eller sätta upp en tapet. En badrumsrenovering sker i ett rum där både fukt och vatten är naturliga inslag och där kombinationen med elektricitet och olika installationer kan skapa livsfarliga situationer. Fukt och vatten kräver fackmannamässiga insatser för att förebygga framtida skador och tyvärr är det något som folk i gemen saknar kunskap kring. Vilket innebär att man ser en klar ökning av vatten- och fuktskador och denna ökning går också, föga överraskande, hand i hand med den stora trenden om att renovera just i badrummet.

Rådet är att man sväljer stoltheten och att man anlitar ett företag. Det tjänar man på i längden – och sett till framtiden så finns det även andra frågor som man slipper stå till svars för. Om en vattenskada skulle uppenbara sig så kommer försäkringsbolaget att kräva dokumentation på arbetet. Har man som privatperson på egen hand genomfört en badrumsrenovering så kan det bli svårt att få ersättning för skadorna. Som alla vet så är just vatten- och fuktskador sällan billiga att korrigera.

Planera din badrumsrenovering i Stockholm

En missuppfattning gällande en badrumsrenovering är att den alltid är dyr. En badrumsrenovering i Stockholm kommer utan tvekan att kosta pengar – du kan räkna med ungefär 10.000 kronor/kvm – men det handlar även om att du genom smarta val kan spara in mycket pengar.

Under senare år har man sett hur marknaden för badrumsinredning fullkomligt exploderat och det gör att du kan hitta fina lösningar till fullt rimliga priser. Samma sak gäller för material som kakel och klinkers: det stora urvalet av både färger, former och storlekar är något som du kan dra fördel av i samband med din badrumsrenovering.

Undersök priserna, jämför kostnaderna, sätt upp en budget och fundera både en- och två gånger kring vilka möjliga lösningar som finns. Tänk även på att exempelvis Blocket kan vara en ren guldgruva i att hitta material att använda. I synnerhet gäller detta för Stockholm där många dagliga renoveringsprojekt av badrum äger rum.

Även vad gäller val av partner så kan man tjäna pengar på ett smartare val. Ta in offerter från så många företag du orkar och du skapar dig en bra bild av kostnaden. Här är emellertid rådet att du inte säljer dig för billigt. Lägg bort de dyraste och de billigaste offerterna för din badrumsrenovering. Ett alltför lågt pris kan innebära ett bete för att du ska nappa. Det brukar indikera att kvaliteten blir lidande och att det kan komma att handla om ett rent fuskjobb. Med Rot-avdraget blir det ändå prisvärt och du behöver inte jaga kronor och ören genom att välja det billigaste företaget.

Publicerat den
Kategoriserat som Badrum