Bilskrot i Trollhättan där man får betalt för bilen

Har ni en bil som ni vill skota? I så fall ska ni lämna bilen till ett mottagningsställe för uttjänta bilar eller till en auktoriserad bilskrot i Trollhättan. Där tas bilen om hand på rätt sätt.

En uttjänt bil som ska skrotas får inte lämnas var som helst, utan alla delar måste tas tillvara på ett miljövänligt. Kommunen där man bor vet var någonstans man kan skrota bilen. I de flesta kommuner finns det särskilda mottagningsställen för bilar som ska skrotas, men också särskilda auktoriserade bilskrotar. Bor man i närheten av Trollhättan eller Uddevalla och vill skrota sin bil finns det exempelvis en bilskrot som mot en liten avgift även kan åka ut och hämta bilar som inte går att köra. Det är ett enkelt sätt att bli av med en icke körduglig bil som annars lätt blir stående. Man slipper att själv ordna med bärgningsbil.

Miljövänlig bilskrot

Genom att lämna bilen på en bilskrot kan man också få betalt för att man skrotar den. Det är främst bilens katalysator man tjänar pengar på då den innehåller värdefulla ädelmetaller. Är katalysatorn av lite nyare slag brukar den också kunna återanvändas som reservdel. Men även andra bildelar tas om hand och återanvänds när man skrotar bilen. Det är ett bra sätt att värna om miljön på men också bra för den som vill ha tag i prisvärda reservdelar. Dagens auktoriserade bilskrotar ser också till att separera och samla in farliga kemikalier, så att dessa inte läcker ut och skadar miljön. Läs mer om bilskrot på denna hemsida: bilskrottrollhättan.se

Publicerat den
Kategoriserat som Bil