Golvslipning Stockholm – ett bättre alternativ

Har dina golv börjat tappa glansen och är fulla av repor och småskador? Det är långt ifrån ovanligt och det bär också en väldigt logisk förklaring. Inget annat ytskikt i en bostad drabbas av samma slitage som ett golv. Du går dagligen omkring på det, du tappar föremål, du spiller, barnen leker och repar ytan, du ställer tunga möbler på golvet och solen lyser in och bleker det på sina ställen. Allt detta leder till ett golv som inte alls når den estetik man vill ha.

För, det fina med ett snyggt golv är att det fungerar som en bas i inredningen. Ett snyggt golv tar fram allt annat vackert – möblerna, färgerna och alla andra inredningsdetaljer blir snyggare av ett vackert golv. Ett nytt golv således? Inte nödvändigtvis. Att köpa ett nytt golv innebär dels höga kostnader och dels också ett ganska hårt – och svårt – jobb med att få det på plats.

Dessutom så kommer det att ta en ganska lång tid innan golvet känns naturligt och innan det växt klart. Nya golv behöver tid på sig innan de blir vackra och harmoniska. Därför är det nästan alltid en bättre idé – om möjligheten finns – att genomföra en golvslipning i Stockholm.

Fördelar med en golvslipning i Stockholm

Att slipa golven har för många fått en negativ klang. Man tycker att det kostar mer än det smakar och att det handlar om ganska stora ansträngningar. Här handlar det primärt om att slipdamm hittas överallt efter en golvslipning i Stockholm och om att projektet också för med sig en massa oväsen.

Sant är att det kommer att låta en hel del i samband med att golven slipas – men gällande dammet så stämmer det inte riktigt. Väljer du ett företag i Stockholm som använder moderna slipmaskiner så kommer slipningen att bli dammfri: dammet sugs upp direkt och du slipper hitta detta i exempelvis byrålådor, bland besticken eller i andra springor.

Kvar finns sedan alla fördelar med en golvslipning i Stockholm. Och, det handlar om ganska många sådana också. Vi radar upp några här nedan:

  • Bättre resultat. Äldre golv är ofta av en helt annan kvalitet än nya. Det är dessutom bara det översta lagret som är skadat och nött. Detta lager tas bort genom en golvslipning i Stockholm och den inneboende skönheten framträder igen.
  • Billigare. En golvslipning i Stockholm sker till en bråkdel av kostnaden mot ett nytt golv. Idag kan du dessutom använda rot-avdraget och dra av 30% av den totala kostnaden för arbetet.
  • Miljövänligt. Väljer du att slipa golven så tar du ett aktivt steg bort från det slit-och-släng-samhälle vi lever i – och måste sluta med. Det sliter oerhört mycket på både miljö och natur. Genom att slipa golven så återanvänder du fullt fungerande material – något som ligger helt i linje med EUs direktiv.
  • Möjlighet att skapa nytt. Den ytbehandling du väljer kan också skapa ett helt nytt intryck och illusionen av ett nytt golv. Du kan exempelvis färga golvet genom pigmentering, skapa mer glans genom att välja lack eller få ett varmare golv genom att olja in det. Se över alternativen tillsammans med företaget du anlitar för din golvslipning i Stockholm!
Publicerat den
Kategoriserat som Bygg