Badrumsrenovering Stockholm – snabba tips

Ett rum som under senare år kommit att hamna i rampljuset är badrummet. Detta av flera skäl. Ett fräscht badrum är värdehöjande och dels så ger det också en extra dimension till boendet. I en så pass uppskruvad tid som vi lever i så behöver vi platser att varva ned på: badrummet är en sådan plats. Man låser dörren, lägger bort mobilen, tappar upp ett varmt bad och känner hur lugnet omgärdar kroppen. Det skapar en slags mental laddstation och det är något som fler och fler känner att de behöver i sin uppstressade vardag.

Till skillnad från andra typer av ingrepp och renoveringar i hemmet så handlar emellertid en badrumsrenovering om ett jobb som kräver med specifika kunskaper. Ska du exempelvis göra en omfattande badrumsrenovering i Stockholm så handlar det om mer än att exempelvis måla en vägg, slipa ett golv eller sätta upp en tapet. En badrumsrenovering sker i ett rum där både fukt och vatten är naturliga inslag och där kombinationen med elektricitet och olika installationer kan skapa livsfarliga situationer. Fukt och vatten kräver fackmannamässiga insatser för att förebygga framtida skador och tyvärr är det något som folk i gemen saknar kunskap kring. Vilket innebär att man ser en klar ökning av vatten- och fuktskador och denna ökning går också, föga överraskande, hand i hand med den stora trenden om att renovera just i badrummet.

Rådet är att man sväljer stoltheten och att man anlitar ett företag. Det tjänar man på i längden – och sett till framtiden så finns det även andra frågor som man slipper stå till svars för. Om en vattenskada skulle uppenbara sig så kommer försäkringsbolaget att kräva dokumentation på arbetet. Har man som privatperson på egen hand genomfört en badrumsrenovering så kan det bli svårt att få ersättning för skadorna. Som alla vet så är just vatten- och fuktskador sällan billiga att korrigera.

Planera din badrumsrenovering i Stockholm

En missuppfattning gällande en badrumsrenovering är att den alltid är dyr. En badrumsrenovering i Stockholm kommer utan tvekan att kosta pengar – du kan räkna med ungefär 10.000 kronor/kvm – men det handlar även om att du genom smarta val kan spara in mycket pengar.

Under senare år har man sett hur marknaden för badrumsinredning fullkomligt exploderat och det gör att du kan hitta fina lösningar till fullt rimliga priser. Samma sak gäller för material som kakel och klinkers: det stora urvalet av både färger, former och storlekar är något som du kan dra fördel av i samband med din badrumsrenovering.

Undersök priserna, jämför kostnaderna, sätt upp en budget och fundera både en- och två gånger kring vilka möjliga lösningar som finns. Tänk även på att exempelvis Blocket kan vara en ren guldgruva i att hitta material att använda. I synnerhet gäller detta för Stockholm där många dagliga renoveringsprojekt av badrum äger rum.

Även vad gäller val av partner så kan man tjäna pengar på ett smartare val. Ta in offerter från så många företag du orkar och du skapar dig en bra bild av kostnaden. Här är emellertid rådet att du inte säljer dig för billigt. Lägg bort de dyraste och de billigaste offerterna för din badrumsrenovering. Ett alltför lågt pris kan innebära ett bete för att du ska nappa. Det brukar indikera att kvaliteten blir lidande och att det kan komma att handla om ett rent fuskjobb. Med Rot-avdraget blir det ändå prisvärt och du behöver inte jaga kronor och ören genom att välja det billigaste företaget.

Publicerat den
Kategoriserat som Badrum