Flyttstädning Stockholm – frågor & svar 

Vad är det egentligen som gäller vid en flyttstädning i Stockholm? Vad ska städas – och måste man verkligen göra det? I den här texten ska vi fortsätta att ställa frågor om en flyttstädning i Stockholm – men även ge svar på dessa och genom det, förhoppningsvis, ge dig lite mer kunskap, information och allmänna råd om ämnet. Frågorna och svaren ser ut enligt följande: 

Måste jag genomföra en flyttstädning i Stockholm? 

Ja, om du inte har kommit överens med den person som ska flytta in om annat så är en flyttstädning obligatorisk. Minsta miss, fusk eller en utebliven flyttstädning kan innebära att du får betala pengar till den som ska flytta in. En överenskommelse kan exempelvis innebära att du flyttar ut tidigare – eller att du lämnar kvar exempelvis verktyg eller möbler. Kom dock ihåg att det ska vara skriftligt och att det ska framgå tydligt att köparen ombesörjer flyttstädningen. 

Vad ska städas vid en flyttstädning? 

Allt – i stort sett. En flyttstädning innebär att allt från garderober, lådor, skåp, ytskikt, avlopp, kyl och frys, spis och ugn och fönster ska vara ordentligt rengjorda. Baserat på detta så tar det också mycket tid i anspråk. Du kan räkna med åtminstone en dags arbete innan du är klar. Följ gärna en checklista för en bättre överblick om vad som ska städas – och i vilken ordning du bäst gör det. 

Kan jag ta professionell hjälp med flyttstädning i Stockholm? 

Ja, och det rekommenderas verkligen. En flyttstädning är jobbig och den kräver dessutom största noggrannhet – något man ofta saknar efter en flytt. Tar du professionell hjälp så garanteras du ett godkännande och kan slappna av på ett annat sätt. Du kan dessutom använda Rut och dra av halva arbetskostnaden. Ett tips är att du planerar för detta på ett tidigt stadium så att du dels hinner jämföra offerter och dels också hinner kolla upp vilka städföretag som erbjuder tjänsten i Stockholm.

Publicerat den
Kategoriserat som Artiklar