Företagsflytt – frågor & svar 

Hur ska man egentligen tänka inför en företagsflytt? Det vi ska göra i den här texten är att bena ut vad som gäller i den här frågan. Att man som företag flyttar är nämligen inte ovanligt. Det kan handla om en flytt till större lokaler, det kan handla om en flytt till bättre lokaler – och det kan handla om lokaler som ligger på en mer attraktiv adress. 

Givet vilken verksamhet man har så blir en företagsflytt också lite annorlunda. Handlar det om en industriell verksamhet så måste en massa tunga maskiner flyttas – och det kräver givetvis ett annorlunda upplägg än om det handlar om en kontorsverksamhet. 

Vi ska här nedan gå igenom kring en företagsflytt i största allmänhet – och ge dig tips, råd och information genom att svara på några vanliga frågor. 

Hur lång tid tar en företagsflytt? 

Problemet är att många räknar enbart dagen för flytt. En företagsflytt kräver emellertid en planering som sträcker sig långt tillbaka i tiden. Handlar det om ett större företag så kan man säga att det är läge att börja inventera och räkna på jobbet redan sex månader innan. Det ska packas, det ska slängas saker, det ska förberedas med bilar och personal och det ska exempelvis skapas ett flöde som gör installationen i de nya lokalerna enklare. 

Ska man ta hjälp med en företagsflytt? 

Definitivt! Som sagt, det handlar om ett projekt som kräver åtminstone några månaders förberedelse och det innebär också att man bör ta hjälp av proffs. Det finns företag som har specialiserat sig på att planera företagsflyttar och som ser till – enligt en typ av totalentreprenad – att det finns folk som packar, bär, transporterar och installerar – samt städar – i samband med en företagsflytt. Genom att anlita proffs så ges du en smidig flytt, utan en massa kostsamma uppehåll och flaskhalsar.

Publicerat den
Kategoriserat som Artiklar